tinta logo

 

 

Ефективна

Лазерна епилация

scroll down

последвай ни

 

За лазерната епилация

Една от тайните на копринената кожа на тялото се крие в епилацията.

 

Докато традиционните методи за обезкосмяване са временно решение и изискват ежедневна грижа, лазерната епилация е безболезнен, бърз и изключително ефективен метод за постигане на съвършено гладка кожа на тялото.

 

Лазерната епилация е надежден и напълно безопасен метод за дълготрайно премахване на нежелано окосмяване по лицето и тялото. След курс от 6-8 от процедури е възможно да забравите за космите за години напред.
Лазерната епилация също така лекува обърнати и врастнали косми, фоликулит, както и подобрява качеството на кожата.

 

Лазерният лъч има положително и подмладяващо действие върху кожата в третирана зона. Затова хората, които редовно правят лазерна епилация казват, че кожата им сияе, много по-гладка е, по-мека и по-подмладена отпреди.

 

Все повече мъже също се подлагат на лазерна епилация.

PrimeLase

Накратко за процедурата

Ето някои от най-важните факти, които трябва да знаете за лазерната епилация.

Лазерът

Ние, в естетичен център Tinta избрахме PrimeLase, който е последно поколение диоден лазер за епилация. Той е напълно безопасен и ненадминат по качество и ефективност. Неговата пикова мощност е 4800 W, което го прави най-мощният на пазара. Лазерът работи с вградена охлаждаща технология, която осигурява максимален комфорт по време на процедурата.

Растеж на космите

Лазерната епилация за обезкосмяване е изключително ефективна, когато се извършва в правилен диапазон от време-активната фаза на растеж на космите (анагенна фаза). Тя е с различна периодичност в различните части на тялото. Добре е да се знае, че на лицето тя е през 35-40 дни, по торса,вклютително ръцете и интимните части е през 40-60 дни, а на краката–60-90 дни.

Излагане на слънце

Не бива да излагате активно на слънце зоната, която ще епилирате с лазер поне 3-4 дни преди и след процедурата. Разбира се, може да излизате навън с летни дрехи, но задължително използвайте слънцезащитен крем с висок фактор и избягвайте продължителното излагане на слънце. Това намаля риска от изгаряне на кожата по време на процедурата.

Брой процедури

За премахване на нежелано окосмяване в дадена зона и постигане на оптимални резултати са необходими 6-8 процедури. Лазерът унищожава само космите, които са в активна фаза на растеж и затова е важно да се спазва времето между процедурите и техния брой. А самото траене на процедурата е между 5 минути и 1 час в зависимост от големината на третираната зона.

Преди и след процедура

Преди

След

Преди

След

Често задавани въпроси

 

 

С радост отговаряме на въпросите, които най-често ни питате.

Колко процедури са необходими?

Лазерното отстраняване на нежелано окосмяване изисква няколко сесии, тъй като можем да премахнем само космите, които се намират в анагенна фаза на растеж. Броят на сеансите зависи от зоната, която се третира, дебелината и цвета на косъма, вида на кожата и специфичните нужди на всеки пациент.

Кои са предимствата на обезкосмяването с PRIME LASE HR?

Дълготрайното премахване на космите се постига за кратко време чрез селективно отстраняване на космите в анагенна фаза на растеж. Също така лазерната епилация подобрява качеството на кожата. Лазерната епилация с PRIME LASE HR помага за отстраняване на кистозни косми, също така при проблеми с фоликулит и хипертрихоза.

Перманентно ли е обезкосмяването с PRIME LASE HR?

PRIME LASE HR елиминира постепенно активните фоликули (космите в анагенна фаза на растеж) чрез последователни сесии. В определени случаи има някои фактори, които биха могли да активират растежа на косми от фоликули, които са били неактивни до момента. Хормонални промени, например, могат да бъдат част от тези фактори.

Болезнено ли е?

Процедурата е безболезнена за повечето пациенти, въпреки че някои клиенти чувстват дискомфорт, топлина или боцкане.  Други пациенти чувстват по-скоро студенина от охлаждащия накрайник на устройството.

Колко дълго продължава процедурата?

Продължителността на процедурата зависи от размера на обработваната зона. Горната устна може да отнеме до 5 минути, по 15 минути за подмишниците, а за краката между половин и 1 час.

Има ли странични ефекти?

Рисковете са минимални и повечето от тях са обратими. Най-честите реакции включват зачервяване, остатъчна еритема и перифоликуларен оток.

Съвети за вкъщи

Пациентът трябва да избягва слънчеви бани и солариуми, както и използването на лосиони за тен преди процедурата. От момента на започване на процедурите, избягвайте използването на пинсети, кола маска, електролиза, домашен епилатор или други видове методи за обезкосмяване, които премахват космите от корена. Позволено и дори препоръчително е използването на самобръсначка преди процедурата.

Противопоказания

Лазерната епилация е подходяща процедура за всеки тип кожа и косми. Но, на нея не бива да се подлагат бременни и кърмещи жени, както и хора със сериозни здравословни проблеми. Екземи и рани в областта на третиране също са противопоказание. Лазерна епилация не се извършва върху татуировки и бенки с цел безопасност. Деца под 14 годишна възраст също е добре да се въздържат от лазерна епилация. Поради особеностите на окосмяването при подрастващите е добре те да започнат епилация при нужда, след като навършат 14 години. Момичетата е най-добре да започнат процедури след първия цикъл.

Нашите Клиенти

За да имаме здрав и устойчив бизнес, за нас е изключително важно да получаваме обратна връзка от хората, които ни гласуват доверие.

Деница Сапунова

Хриси е човек, на когото имам доверие и познавам от дълги години. Когато за пръв път ми препоръча Hydrafacial, бях по-скоро любопитна. Наистина не подозирах за ефекта от процедурата. Сега съм пристрастена. Препоръчвам естетичен център Тинта и процедурата HydraFacial. Струва си!

Мария Петрова

Вече направих две поцедури от пакет за лазерна епилация и да, наистина ефектът от нея е доста значим. Имам доверие на Хриси като терапевт и се чувставам в сигурни ръце. Освен това тя е и много топъл човек! Чувствам се уютно при тях. Пожелавам успех на естетичен център Тинта!

Натали Христова

Давам най-висока оценка на естетичен център Тинта. Много е приятно, когато човек получава на едно място наистина качествени услуги, мило отношение и горещ шоколад. Правя си процедури на HydraFacial, които са много приятни и имат наистина блестящ ефект върху кожата. Препоръчвам!

Ана Желева

Албена е човека, на когото съм оставила грижата за косата ми. Нейна клиентка съм от дълго време. Аз съм от хората, които обичат да сменят често прическата си и се доверявам безрезервно на Албена. Винаги ме е разбирала и постигала точно това, което искам.

Христина Стефанова

Препоръчвам лазерната епилация и останалите услуги на естетичен център Тинта. Целия екип е от добри професионалисти, които те карат да си тръгнеш доволен, уверен и усмихнат.

Владислава Русева

Процедурите за лице на HydraFacial ми дават резултати, които малко кремове и терапии успяват. Ефекта е видим веднага и е дълготраен. Освен базовата терапия, съм пробвала и Deluxe, която прави кожата наистина подмладена, със здрав и сияен вид.

Надя Стефанова

Обичам моментите за себе си и особено тези, прекарани в естетичен център Тинта. Препоръчвам ги, защото са професионалисти и защото умеят да създават топла и уютна атмосфера!

 Час за Консултация